porta NAGYKER

Parkettatípusok

Fa parketta

A parketta illesztés típusok:

Classic készparketta illesztésePanLoc önzárós készparketta illesztése

CLASSIC készparketta hagyományos nútolással illeszkedik egymáshoz, melyet ragasztó segítségével rögzítünk. A PanLoc önzárós készparketta egy olyan mechanikus zárrendszerrel rendelkezik, melynek lerakásához szükségtelen a ragasztó használata. Az illesztés ellenáll a normál igénybevételeknek anélkül, hogy a parkettaszálak elmozdulnának egymástól. Nagyon könnyű a lerakása, a parkettaszálak mindig egyenes vonalban követik egymást. Az összeillesztés a padló egész élet tartama alatt tökéletesen üzemel. Nagy előnye, hogy sérülésmentesen szétszedhető és újra lerakható.

A parketta felületkezelés lehet:

Lakkozott: Nano Protektor 7 rétegű, UV kikeményítésű, acryl-lakk, fokozott karcállósággal.

Natur-olajos: High Solid Industrieöl

Pácolt, lakkozot: Nano Protektor 5 vagy 7 rétegű, UV kikeményítésű, acryl-lakk, színes alaplakkal, fokozott karcállósággal.

A parkettával kapcsolatos egyéb tudnivalók:

Egy köteg = 6 db parketta = 2,534 m2. A köteg csomagolása zsugorfóliával történik. A parketta súlya 8 kg/ m2. A parketta mérete (hossz x szélesség x vastagság) 2200 x 192 x 14 mm. A tisztítási, karbantartási tudnivalókról a gyártó honlapján tájékozódhat.

Parketták antibakteriális felülettel:

A baktériumok és vírusok egyre ellenállóbbakká válnak az újabb és újabb fertőtlenítő szerekkel szemben. Ezért is növekszik az igény olyan megoldások iránt, melyek révén továbbra is megfékezhető a különböző baktériumok, vírusok, és gombák terjedése. A kifejlesztett parketta lakkbevonat alkalmas a fertőzésveszélynek kitett felületek hatékony, költségkímélő, az egészségre ártalmatlan és környezetbarát fertőtlenítésére. Tovább információkért keresse fel a gyártó honlapján.

A szoba relatív páratartalma és a parketta közötti kapcsolat:

A természetes eredetű, rostos anyagok, mint a fa vagy a textil, a levegő nedvességtartalmának változása hatására reagálnak. Az ásványi eredetű építőanyagok, a beton és a tégla is hasonlóan viselkednek, de rostos anyagok esetében ez méretváltozással is járhat, különösen faanyagok esetén. A gyakorlatban fontos tudni, hogyan változik a fa nedvessége a levegő relatív páratartalmának és hőmérsékletének változásával. Nagy jelentősége van a nedvességegyensúlynak, mert ez mutatja meg, hogy milyen nedvességet fog a fa felvenni a felhasználási körülményektől függően. Relatív légnedvesség megmutatja, hogy adott hőmérsékleten a maximálisan felvehető nedvesség hány százalékát tartalmazza a levegő. További hasznos információk találhatók a gyártó honlapján.

A padlófűtés és a készparketta együttes alkalmazása

Töltse le a gyártó tájékoztatóját: padlófűtés